Cup på aoh

Igår var jeg med på cup med arendal og omegn, kjempebra med en slik status rapport rett før stevnet. Uansett hvor mye jeg prøver blir det aldri konkurranselikt når vi trener for oss selv, nå har jeg liksom ikke noen ny sjanse hvis ikke det går bra og det burde jeg bli mye flinkere til å trene på når vi er hjemme. Vi går inn på planen, har en sjanse og så går ut og belønner.
Igår fokuserte vi på fellesdekk med forstyrrelser hjemme. Jeg kastet baller, pipeballer, nemo og la mat ved siden av henne. Under fellesdekken på cupen lå hun veldig fint den første halvdelen, så begynte hun å kikke litt på de andre hundene, en annen hund reiste seg…Men kry ble liggende hele tiden mens eieren kom tilbake og hentet hunden. Bra lille rev! At hun litt senere da det ble stille igjen begynte å kjede seg, snuse litt rundt, krype litt fremover, løfte på rompa før hun til slutt stod oppe da det ikke skjedde noe kom ikke som noen overraskelse. Hun har aldri lagt på fellesdekk med bare fremmede hunder i to minutt så der vet hun rett og slett ikke hva hun skal gjøre.
Det vi skal gjøre frem til søndag er:
1) å fokusere på tid, strekke tiden til tre minutt sammen med nemo,
2) legge henne ned på minst 3 nye plasser spesielt med gress
3) og i tillegg ha minst tre økter med fellesdekk vedsiden av vom og hundemat og en økt med ballkasting.

Fri ved foten gikk bedre enn jeg hadde trodd, ingen hund på vei ut av ringen, men hun mister konsentrasjonen bitvis underveis så her har vi en mengdetreningsjobb å gjøre. I tillegg skal jeg fokusere på posisjonen, jeg vil ha henne lengre bak slik at hodet er på siden av benet mitt, ikke bøyd rett foran. Men jeg er skikkelig fornøyd at det holdt så lenge og jeg er veldig fornøyd med at når jeg belønnet med meg selv så svarte hun fint opp.
Dekk under marsj gikk prima, oppsitten var litt skjev så frem til søndag skal vi fokusere på
1) oppsitt, utførelse og signalkontroll
2) sitt fra stå, samme som ovenfor
3) Fri ved foten etter hinderet, hun hopper ofte litt langt så jeg blir hengende bak.

Konklusjon, Kry kan alle øvelsene veldig bra nå, men øvelser hvor hun må holde konsentrasjonen over lengre tid er vanskelig. Som fellesdekk og fri ved foten, så er hun jo bare ni mnd da, så om ikke det går kommer jeg ikke til å dra hjem og gråte.
Bare hun ikke løper ut av ringen er alt bra 🙂

Reklame

3 responses to this post.

 1. Posted by marianne on 26/09/2008 at 14:49

  Høres ut som du har bra kontroll, Siv 🙂 Lykke til!
  PS Du har vel klasse 2 øvelsene i boks også ?

  Svar

 2. Posted by Hilde og Zoran on 26/09/2008 at 20:36

  Du imponerer meg stort Siv med hvor mye tid og engasjement du legger i treningen. Skikkelig gøy å lese på bloggen din. Du inspirer oss nybegynnere. Stå på og lykke til….

  Svar

 3. Lycka till. Modigt att starta med en nio månaders valp.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: