By trening

Inspirert av Lise sin blogg og hennes bytur og miljøtrening samlet vi oss i p-huset ved barbu for litt trening. Jeg har bestemt meg for å melde Kry på klasse to i et p-hus, så da må vi jo få trent på det også!

Det var en fin gjeng fra kurset som kom og vi fant oss en etasje heeelt i toppen(har noen av dere sett leke bilbaner som går rundt og rundt og rundt i en spiral? Vel, man blir like svimmel og uten stedsans som man skulle tro, helt forferdelig. Når jeg kommer på nye steder syns jeg det bestendig er vanskelig å vite om jeg skal ta Kry rett ut og begynne å trene eller om jeg skal la henne få snuse og kikke en runde først. På konkurranser bruker jeg alltid å varme opp en god stund før så hunden får kikket på området og jeg ser om jeg må gå ned eller opp hunden. Har den passelig stress nivå, er det mye lyder den reagerer på, lukter som frister eller masse andre ringer. Hvis jeg oppdager noe hunden syns er vanskelig, passer jeg på å alltid varme opp med dette. Både for hundens del og for min egen del, det er mye lettere å ikke bli altfor nervøs om man vet man har kontroll på det meste.

Jeg lot henne få en lukterunde før jeg starter, hvis jeg skal ta henne rett ut for å trene skal jeg planlegge det og legge opp noen greie øvelser jeg vet hun er god til. Det er jo viktig at hunden både kan prestere etter oppvarming og når den kommer rett ut fra bilen.
Mye bra og mye vi må trene videre på. Det aller aller tydeligste er å velge en posisjon og holde den. Hun skal ligge når jeg kommer inntil henne, blir stående, men istedenfor å kommandere sitt eller fot, bare går videre uten å si noe. Hun skal sette seg i utg stilling og velge å bli sittende mens vi venter på dommeren. Hun skal sitte og bli i alle holdter(ikke tilby dekk eller andre morsomheter). Vi skal trene på springmarsj uten hopp og frivillig stå når hun kommer løpende mot meg. Vanlig fri ved foten begynner å se mer stabil ut, jeg trengte ikke bekymre meg for at hun skulle stikke av mens vi trente og hun brydde seg ikke om at vi var i et p hus, tilogmed når milli tok apportbukken hennes satt hun fint og ventet i utg stilling! Jeg var sikker på hun kom til å springe bort og kreve sin rett, hun er nemlig ikke en hund som lar seg pelle på nesen, men jeg ble skikkelig positivt overrasket over at hun ikke gjorde det og rakk heldigvis å summe meg nok til å belønne.

Etterpå tok vi en runde i byen alle sammen hvor vi både fikk miljøtrent hundene og oss selv, det er alltid nyttig å trene på å føle seg beglodd og ikke bry seg om det. Neste lekse er at alle skal farge håret rosa og øve på å gå gjennom handlesenteret uten å foretrekke en mine, fin konkurransetrening!

 

 

bytur

Gruppebilde fra byturen med lagleder Kry i spissen

Reklamer

3 responses to this post.

 1. Posted by jodaposten on 09/11/2008 at 19:49

  Dere er flinke altså! Bare så synd at jeg ikke kunne bli med… Men du! Jeg er med på den med rosa hår! Det tror jeg at jeg skal takle glatt;o)

  Svar

 2. Posted by Gro Anita on 10/11/2008 at 22:35

  Takk for flott initiativ! Trening i parkeringshus og bytur med de firbeinte – dette var topp. Takk for en morsom og lærerik dag!

  Svar

 3. Posted by ToneC on 12/11/2008 at 16:11

  Du har virkelig strenge krav til treningegruppen; rosa hår? Da tror jeg at jeg hadde dødd…. :p Morsomt at Kry var så flink i p-huset 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: