Kry krokodille

I løpet av den siste uken har det blitt mer og mer tydelig. Jeg må lage en plan og gjøre leksene jeg har gitt til mine kursdeltakere; Finn en ting du irriterer deg over at hunden din gjør/ikke og fiks det.

Fra å være en valp som var ekstremt opptatt av alt mulig annet har hun blitt en unghund som nesten utelukkende er opptatt av meg når vi trener, men nåde den som kommer og forstyrrer når hun jobber for sine belønninger!

Jeg kunne lagt skylden på løpetiden, på de andre hundene, på dårlige opplevelser eller manglende hundespråk. Men grunnen er at hun har utviklet et heftig forsvar overfor sine ressurser.

Først var det maten og lekene, så var det buret og nå når vi trener(meg). Vel vel, det nytter ikke å bli forbannet over at man ikke har hatt baller til å ta tak i det før, det er jo bare å gjøre det!

 

Mål 1:

Få henne til å godta at en annen hund løper rett mot buret. Hun skal ligge rolig og relativt uinteressert når andre hunder går forbi, løper forbi eller går rett mot buret. Selv om de forsyner seg av godbitene som ligger ved siden av burdøren eller leken som henger ned foran henne skal hun bare kaste et kort blikk bort på hunden og så legge seg rolig ned igjen. Vel vitende om at hennes belønning kommer.

 

Mål 2:

Godta at en annen hund kommer løpende bort til henne mens vi trener. Hun skal da lukte litt på den andre hunden, legge seg ned eller kommer bort til meg og vente til vi får tak i den andre hunden. Etterpå skal hun fortsette treningen som ingenting var hendt og ha en avslappet holdning.

 

Mål 3:

Hun skal kunne bli satt i bånd og holdt i halsbåndet mens en annen hund kommer rett oppi ansiktet og lukter på henne. Hun skal bare vente tålmodig på at jeg skal ta den bort.

 

Mål 4:

Når vi trener skal hun være opptatt av meg. Når hun leker med andre hunder skal hun leke sammen med dem og bare være opptatt av dem inntil jeg roper henne inn for arbeid. Hun skal vise dempende signaler overfor de hundene hun er usikker på og heller velge å gå en lukterunde eller velge å legge seg ned med meg når hun ikke vil leke mer. Selv om det kommer en annen hund bort når hun har lagt seg ned skal hun bare snu hodet bort og kun si ifra med kort knurring og et bjeff om de ikke leser hennes signaler. Hvis ikke dette virker skal hun reise seg og komme bort til meg.

 

Ok, foreløpige mål. I dag har jeg tenkt å jobbe med mål 1 og 2 når vi skal opp til Elin og trene. Dette skal jeg bare fikse, jeg orker ikke ha en hund jeg må passe på hele tiden. Bildet fra i går var IKKE tilfeldig!

Reklame

5 responses to this post.

 1. Purkeoppførsel er ikke spesielt morsomt nei. Håper du skriver mer om hvordan du jobber med operasjon «Krokodille» her i bloggen :o)

  Forresten kjempefine og konkrete målsetninger du har satt opp her!

  Svar

 2. Posted by Therese on 22/11/2008 at 16:47

  Enya lurer på om ikke Kry har lyst til å være med og starte en krokodilleklubb? 😉

  Mens jeg sitter og lurer på om jeg har motivasjon til å bruke de fine, konkrete målsetningene dine og trene på det samme 😉 Blir spennende å lese om hvordan treningen deres går framover!

  Svar

 3. Posted by Therese on 22/11/2008 at 16:49

  Enya lurer på om ikke Kry har lyst til å være med og starte en krokodilleklubb? 😉

  Mens jeg sitter og lurer på om jeg har motivasjon til å bruke de supre, konkrete målsetningene dine og trene på det samme 😉 Blir spennende å lese om hvordan treningen deres går framover!

  Svar

 4. Underbart tydliga kriterier. En förutsättning för att lyckas. Det kommer du att göra. Lycka till. Du tar tag i saker som många aldrig skulle orka eller kunna göra något åt.

  Svar

 5. Posted by Hilde og Zoran on 24/11/2008 at 08:28

  Ja det er kjempeinspirerende 🙂 Jeg ville sikkert bare ha lagt skylden på ting utenom min kontroll, sånn som løpetid, andre hunder..osv. Så jeg synes det er utrolig kult på en måte at du velger å ta ansvar. Likte kriteriene dine, de er tøffe og krever mye tenker jeg, men enig med Patrik at du kommer til å få det til 🙂 Det er veldig lærerikt for meg at du er så reflektert i forhold til din trening med Kry og Nemo, jeg lærer stadig noe nytt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: