Fortsett å svømme

Prosjekt anitkrokodille går litt fremover. Jeg har fokusert mye på at hun skal tåle at andre hunder går inntil buret og ser inn. Døren er lukket, jeg står foran og kaster inn kyllinghalser om hun kan kikke uten å klikke. Hvis hun under noe tidspunkt lager en uvennlig lyd lukker jeg døren til bagasjerommet. Når jeg ikke har med bilen skal jeg bruke et stor dynetrekk til å dekke over slik at hun ikke under noen omstendigheter får sitte å brøle uten noen konsekvens.
Når jeg har henne ute og trener belønner jeg med leke og har som mål at hun skal leke med ryggen til den andre hunden, hun har nemlig en tendens til å skulle holde kontroll på alt og da leker hun med ansiktet mot den andre hunden. Når vi ikke leker belønner jeg henne for å se på andre hunder og hvis hun klarer å være stille når den andre hunden blir sluppet bort. Jeg bruker gl på henne slik at jeg raskt får snudd henne om hun skulle finne på å glefse. Foreløpig går det veldig bra, men etter hvert skal jeg avansere til å gi henne kyllinghalser ute og leke slik at hun er høyere opp i stress når den andre hunden kommer bort(=større sjanse for utfall) Jeg kommer ikke til å skyndte meg så himla langsomt, men jeg kommer til å være svart hvitt på hva som er akseptabel adferd=hun får trene videre og hva som ikke er det= ingen trening på en liten stund.
Det viktigste jeg ser på her er at den andre hunden er i bånd slik at jeg kan belønne henne uten å behøve å tenke på at det skal komme noen bort under den fasen.

I går bet hun meg dessuten to ganger i låret når vi gikk forbi veien og når vi stod og så på når båten ble dratt opp på land. På en eller annen måte må hun få ut sin frustrasjon når hun ikke får delta og dermed gravde hun opp hele rota til treet hun stod bundet i. Har man border collie så har man border collie, det skal nok bort det også etter hvert.

Her kommer et bilde av den flittige arbeidsmauren. Jeg hentet henne nemlig ikke før hun oppførte seg sivilisert igjen. Da fikk hun til gjengjeld leke med isen vi hadde kastet ut av båten mens det stod på.

kry-i-mc3b8rket

Idag har jeg dessuten gjort noe jeg merket med en gang ikke var noe særlig lurt. Jeg skulle bare innom en garnbutikk og kikke etter oppskrifter på kule luer, men når damen som jobbet der kom bort ble jeg så distre at jeg sa jeg skulle strikke genser, og vips så hadde hun funnet frem en oppskrift på en genser som jeg virkelig ikke aner hvordan jeg skal strikke. Så måtte jeg ha garn og pinner og hele elendigheten kom på 789,- før jeg kom meg ut.
Jeg merker at dette ikke var noe sjakktrekk. Jeg merker også at jeg tror jeg kommer til å bli ferdig før jul. Det merker jeg nok ikke er noe lurt å tenke.

Reklame

5 responses to this post.

 1. Posted by Hilde og Zoran on 24/11/2008 at 23:18

  Åhh du jobber og jobber 🙂 beundringsverdig fokus på hunden og på førenen. Men når det gjelder strikking… siden jeg også gjorde det samme som deg, og endte opp med en jakke jeg er litt usikker på om jeg klarer å fullføre. Strikkekurs/ samlinger kunne det vært noe?

  Svar

 2. Posted by behavoristen on 25/11/2008 at 06:55

  Spesielt hvis hundene våre ikke kan treffe hverandre pga smitte. Jeg er med!

  Svar

 3. Posted by jodaposten on 25/11/2008 at 14:43

  Jeg er med hvis jeg kan sitte å skravle, le og se på dere!:o)

  Svar

 4. Posted by behavoristen on 25/11/2008 at 14:57

  Klart du kan. Men du får ikke lov å le av oss!

  Svar

 5. Posted by jodaposten on 25/11/2008 at 18:51

  Skal ikke le av dere, skal jo le med dere! Og jeg kommer garantert hvis det innebærer popcorn og Pepsi-max;o)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: