Treningsforslag

Det skal visst lønne seg å gå på skolen. Her fikk jeg lastet opp filmen på null komma niks, ikke noe problem.

Okej, her er saken. Slik ser disse to momentene ut nå. Men jeg VIL at hun skal kunne:
hoppe, stoppe og bli stående
Sklitarget på gress, samme stoppene uten target.
Forslag anyone?

Reklame

4 responses to this post.

 1. Så kult det ser ut! 🙂

  Noen mer eller mindre gjennomførbare, løse tanker:

  Hopp, stopp og bli stående:

  * Er ikke helt sikker på hvordan du vil det skal se ut, men på den filmen synes jeg det ser ut som hun gjør det du vil, hopper, stopper og står stille et lite sekund før du klikker og belønner. Fungerer det å bare øke tiden før du klikker bittelitt?

  * Trene masse for at hun frivillig tilbyr stå og bli stående i mange ulike og gradvs vanskeligere situasjoner.

  * Trene bli stående rett før du trener hopp.

  * Baklengskjeding?

  Fade bort target:

  * Sette atferden på en muntlig kommando trening til hun kan gjøre skli- stoppene med utelukkende kommando og ingen target.

  * Klippe targeten i mindre biter

  * Plassere den eller gjøre den såpass liten at hun ikke ser den så godt, gjøre flere repetisjoner der targeten ligger på samme sted og håpe på at hun gjør et forsøk på å skli på samme måte når hun kommer til det punktet og det ikke ligger en target der.

  Svar

 2. Posted by behavoristen on 27/11/2008 at 15:29

  Smart!
  Takk Therese :))

  Svar

 3. Det er ikke lett å beholde samme teknikk over tid når target tas bort. Hadde jeg vært strengere med å ikke belønne slappere teknikk, hadde det kanskje ikke vært så vanskelig likevel…
  Noen tips:
  Få hunden til å elske atferden. Heftige belønninger og få repetisjoner av gangen. Test inne på glatt gulv eller andre steder om hun kan tilby atferden uten target.
  Tenk på underlaget og oppvarming. På sikt kan man miste god teknikk om det er ubehagelig å utføre stoppen. Kommer jo litt an på hundetypen, det finnes jo de som er så hete at de skiter i om det gjør vondt, men da er det ennå mer ansvar på oss å unngå det.

  Du kan teste «signalkontroll-varianten» for å ta bort target.
  1.Hunden får bare belønning for å stoppe PÅ target. Ingen labber over. Lær hunden å bli stående på target og kast belønningen til hunden.
  2.Gi kommando i god tid før target først, så senere og senere. Bare gi kommando om du har bra fart inn mot target.
  3.Varier gjerne med å belønne god fart inn mot target med å la hunden komme rett i belønning (selvsagt når du ikke har sagt stå:)
  4.Gi kommando så sent at hunden ikke har tid til å titte etter target. Husk at hvis den tramper over eller har dårlig teknikk så blir det ingen belønning.
  5.Når du har kombinert 3 og 4 en stund, så lar du være å belønne om hunden stopper frivillig på target, men lar den komme helt inn. Hvis den stopper frivillig først kan du bare ha is i magen til den kommer helt inn til deg. Da kan du klappe og rose evt gi en «dårlig» godbit og si «fint du kom til slutt, men det var den langsomste innkallingen jeg har sett». Kjør 3-4-5 til hunden bare stopper om du har sagt stå.
  6. Varier mellom å si «stå» og belønn korrekte stopper og ikke si stå og belønn om hunden kommer rett inn til deg med bra fart. Tanken er at hunden må lytte etter stå-kommando eller ikke stå-kommando og dermed blir ikke target lenger matta det vesentlige signalet for hunden.
  7. Ta bort target.

  Det kan være litt «vondt» for trener å slukke ut perfekte frivillige stå, men når du har jobbet deg gjennom det blir det skikkelig stabilt.
  Jeg har ikke testa dette selv, men Fanny har kjørt dette med Twiggy på liggmomentet i innkallingen med bra resultat. Da tror jeg Twiggy hadde en ok innkalling med stå og ligg fra før. Nå ble jeg sugen på å teste dette med Pavlov!

  Svar

 4. Posted by jodaposten on 28/11/2008 at 21:10

  Høres ut som et veldig bra forslag fra Thomas! Si fra når vi skal teste det ut og filme!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: