status

img_5488

Som jeg tenkte går det ikke å laste opp filmer på nettet, så det får bli en samlevideo. Her kommer hvertfall et lite resyme av disse to dagers trening:
Igår var fokuset på forstyrrelser, jeg tror det er noe av det viktigste å trene tidlig på slik at hunden lærer at uansett hva som skulle skje så skal den bli liggende. Jeg var så heldig å ha med meg oppmann og sjefsforstyrrer Aasne, Kry sin beste venn og verste forstyrrelse. Hun showet foran kamera, kastet pinner og rullet rundt på bakken. Nå har vi jo trent en del på forstyrrelser fra før av, men ferdig er vi langt fra. Det mest positive var at Kry ble liggende uten å snu hodet når Aasne kom krypende bak henne, den verste forstyrrelsen hennes er fortsatt ting i full fart når hun minst venter det. Da er ikke selvkontrollen stor nok, eller rettere sagt. Det er ikke nok verdi i å ligge stille.
Det siste har jeg derfor gjort noe med idag. Jeg har shejpet frem en ligg og bli liggende uten så mye som et ord. Det tok ekstremt lang tid før hun tilbød en dekk som var lengre enn at man rakk å tenke på å belønne. Men etter hvert som vi bygget verdi for det kunne jeg variere hvor raskt jeg belønnet og hva jeg gjorde i mellomtiden. Fin måte å trene bli liggende når man går inntil feks. om hun reiste seg gikk jeg  bare tilbake på plassen min og ventet til hun la seg rolig igjen før jeg gjorde NØYAKTIG det samme som det jeg gjorde når hun reiste seg. Hvis hun ble liggende da; Voila, en bra belønning!
Vi passer Luka denne julen også, og med henne har jeg fortsatt å teste ut prosjekt fellesdekk. Det er jo det fine med disse crossover hundene, de er vant til å være passive. Det eneste som hun synes er supervanskelig er selvkontroll når jeg kaster forstyrrelser for henne. Jeg som hopper, går over henne, mister godbiter og leker over henne, en annen hund som kommer bort.
Så dagens tips må være; start med selvkontrolltrening tidlig og la hunden velge, du styrer bare konsekvensene.

Reklame

One response to this post.

  1. Posted by Hilde og Zoran on 27/12/2008 at 19:41

    Så kult Siv. Jeg blir også inspirert og vil jobbe mer med forstyrrelser og strekking av tid på dekk. Kom akkurat en bil ned bakken når jeg luftet Zoran i stad. Jeg hadde han i sitt og prøvde å holde han der med bruk av godbiter og ikke holde ham fast. Resultatet var at han hoppet glad og lykkelig avgårde og ingnorerte meg fullstendig. Pluss at han klasket labbene i brystet på gjesten som var i pen tøy for hun skulle på fest. Hadde vært flott om han hadde litt mer selvkontroll i denne situasjonen eller hva synes du? He he (ps. gjesten overlevde altså)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: