Planer fremover

img_5490

Ruta: Endelig ser det ut som jeg har funnet en løsning på rutatreningen. Vi har som sagt trent med liten boks inne i rute, men å fade den bort har vært skikkelig vanskelig. Hun har liksom aldri begynt å kikke etter hvor konene er, og det er jo en vesentlig del av øvelsen…Men idag kom jeg plutselig på den geniale idee, kan det ha vært at jeg ikke la meg før to inatt men likevel dro ut for å trene klokka ni, at jeg må trene targetdiskriminering. Rør i ruta skal man springe til, de som ligger på bakken utenfor har ingen verdi. Jeg satte opp en rute, la et rør inni og et til et stykke unna. Så klart løp hun rett bort til det nærmeste, men etter å ha forsøkt ulike strategier hvor jeg bare forholdt meg passiv slo hun radaren på og DER så hun ruta, sprang ut og stilte seg fint opp. Jeg flyttet rute for hver 3 repetisjon. Lurt, for en gang forsøkte hun å løpe tilbake å stille seg opp der ruta var forrige repetisjon.
Plan fremover: alt er forskjellig hver gang, hvor pinnen i ruta ligger, hvor pinnen utenfor ligger, hvor ruta er, hvor jeg stå, hva jeg belønner med, hvor hun står og hva ellers som måtte forstyrre, det eneste som er det samme hele tiden er de 4 kjeglene.
Lyd under trening: I det siste har jeg fått med meg mye lyd under apporteringene, lange kjeder uten belønning eller ved forstyrrelser.
Jeg har nå tatt tak i dette inne først, for da har jeg mer kontroll, kan trene korte økter og ofte. Vi shejper mye for å få henne til å jobbe selv om hun er frustrert, trener burleker med forstyrrelser hvor jeg dekker over hele buret dersom det kommer lyd, går fot nesten hele tiden når vi er ute selv når barna spiller fotball og leker. Jeg er ekstremt streng på posisjonen og terper på at hun ikke får gå for langt frem eller ut når hun blir forstyrret.
Plan fremover: Hun skal bli roligere inne, vi skal jobbe mye med overgangen høy aktivitet-lav aktivitet, jeg skal bli strengere på godbitene og bruker nå mest tørrfor og leke. Jeg skal ta tak i å ligge i åpent bur uten å lage lyd mens vi leker utenfor hver dag. I tillegg bruker jeg apportene som forstyrrelser på fellesdekken og fri ved foten, hun skal konsentrere seg og slippe dem helt mens vi trener andre ting.
Fellesdekk: Jeg fikk spm om jeg syns det var greit hun så bort og skiftet stilling under fellesdekk og fri ved foten. Ja, det har vært greit til nå. For å komme raskt fremover har jeg godtatt at hun har kikket på forstyrrelsene og så tilbake på meg. Utholdenhet først og så perfeksjon. Nå trener jeg flat dekk hvor hun ikke får løfte eller flytte på hodet i det hele tatt. På fri ved foten får hun heller ikke lov å slippe meg av syne.
For beskrivelse av fellesdekk og video, se Maria Hagstrøm sin blogg.

Reklame

3 responses to this post.

 1. Posted by Elin on 18/01/2009 at 11:24

  Bra jobba!!! Gleder meg til å se åssen ruta har blitt 🙂

  Svar

 2. Smart!!!!! 🙂 Det skall kompis oxå få prova!

  Svar

 3. Rutan alltså….

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: