lørdag

Alt vi gjør nå om dagene er egentlig å trene på signalkontroll. Forskjell mellom kon og ruta, sitt-dekk-stå under marsj, mine signaler mot miljøsignaler. feks når jeg la Kry ned og gikk ifra for en avstand tolket hun mitt sitt etter jeg hadde stilt meg opp som uviktig og bestemte seg for at så fort jeg åpnet munnen var det et klarsignal for å storme mot meg for en innkalling.
ligg eller sitt mens hun springer bort fra meg  og hvor vidt en apport som ligger der er et klart og tydelig signal om å ta den istedenfor å bry seg om mine klarsignaler.

Igår fikk jeg utfordret prosjekt antikrokodille enda litt til, 4 hunder på rad og rekke inne i stua hvor vi fikk trent på å ligge med åpen dør mens andre trente, mens vi spiste(som vi gjorde mye av) og det beste, mens en annen hund gikk mot buret og helt inntil. Hun gjorde ikke et eneste utfall og dermed haglet det godbiter inn i buret, nå begynner jeg endelig å stole litt på henne.

img_5914

Reklame

5 responses to this post.

 1. Posted by jodaposten on 25/01/2009 at 14:07

  Så bra! Hun er blitt så flink på antikrokodillelivet!:)

  Svar

 2. Posted by Stine og BC gutta on 25/01/2009 at 16:34

  Jeg har også trent signalkontroll boks/rute i dag. Satte opp en enkel rute 6 meter til høyre og boks 6 meter til venstre. Repeterte en gang til hver av dem stående rett i mot. Så stilte jeg opp hunden mitt mellom med front mot meg og komanderte uten blikk/hode osv hjelp. Gjett om vi trenger mer av det’a? Hvordan gjør du det?

  Svar

 3. Posted by Dat on 25/01/2009 at 21:07

  Vad betyder antikrokodilleivet? Jag försöker hänga med i bloggen men ibland fastnar jag för att jag inte kan orden 🙂

  Svar

 4. Posted by behavoristen on 25/01/2009 at 21:44

  Stine: Jeg har foreløpig bare trent dem i separate økter, da har jeg fokusert på at ruta=midten, kon=still deg rett bak. Når hun blir litt flinkere kommer jeg til å ta begge to inn i en økt. Så foreløpig ingen signal jeg sier, mer miljøsignalet hun skal skille på.

  Dat:Haha, jeg forstår godt at du ikke forstår. Antikrokodille er et ord jeg har funnet på selv. Kry har den leie uvanen at hun forsvarer alt som er hennes: mat, leker, buret og meg. Akkurat som en snappende krokodille. Når jeg har begynt å gjøre noe med det for å få henne snillere har jeg dermed kalt det prosjekt anti-krokodille 🙂

  Svar

 5. Posted by ToneC on 27/01/2009 at 09:04

  Så bra at treningen gir resultater 😀

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: