Det nærmer seg

Nå er det bare fire dager til Søndag og vi skal starte klasse to!
Jeg vet ikke egentlig om dette er så lurt, å legge ut dette innlegget vil jo en gang for alle få frem om jeg blir drevet av ytre  motivasjon (nå er det offisielt, så nå skal vi klare det) eller om jeg reagerer med å flykte og skylde på syk hund eller dårlige nerver og heller utslette både meg selv og konkurransen.
Målet med denne konkurransen er:
A. Vi skal få opprykk til klasse 3 og B.Kry skal se ut som hun syns det er moro å gå i ringen med meg.

Med utgangspunkt i denne måsetningen har jeg iløpet av de siste dagenes intense forberedelser har det gått både opp og ned og vi har gått fra: så klart vi får opprykk! til: jeg starter igjen når hunden er 3 år og mer moden. Vel, hvis jeg skal være ærlig så tror jeg ikke det har så mye med hundens modenhet å gjøre, men heller hva slags trening man legger ned.
Blod, svette og tårer!
Hvis jeg terper mye på øvelsene blir det forutsigbart og vi mister intensiteten og interessen, når jeg skal belønne konkurranselikt med meg selv ser det ut som hun holder på å brekke seg. Hun er ikke en  som møter deg i døra for å få kos, hun er en hund om a)sjekker om hun kan presse seg ut døra før du får kommet deg inn eller b)hvis ikke det går viser at hun er glad for å se deg ved å ta rennafart, sette begge forbena i magen på deg for i neste øyeblikk sette tennene i den andre stakkars hunden din. På en måte litt som en autist som ikke er så flink på sosial interaksjon med andre eller en med adhd som ikke vet hvordan han skal reagere og dermed reagerer på helt feil måte. Min hund reagerer på helt feil måte!
Så det vi har gjort da, om ikke for annet formål enn å døyve min egen nervøsitet og tvangstanker om hva som kommer til å skje på søndag, er å trene på å kose! jeg legger meg ned på gulvet når jeg ser tv og koser(ja, jeg koser hvertfall, kry tråkker rundt og ruller seg over meg, sikkert for å gni av seg all møkken hun har fått på seg ute)
Når jeg slipper henne ut av buret må hun komme på plass og gå fot helt til jeg sier det er greit. Da ser det hvertfall ut som hun bryr seg om meg. Før hun skal ut døra trener vi signalkontroll, og da skal det være rett med en gang ellers får hun vente inne litt.
I tillegg prøver jeg å gjøre treningen uforutsigbar ved å trene ting så vanskelig som mulig, som feks at jeg trener avstanden mens jeg ligger på gulvet og holder frem en godbit når hun skal sette seg opp, eller står over henne og holder en leke så det vil være lettere å sette seg og ta den enn å legge seg ned som hun skal.
Vi har trent på å sitte lenge i utgansgstilling og vente, ligge og stå lenge mens jeg stiller meg opp rett før jeg skal kommandere på plass.
Jeg har begynt å trene inn dekk med hodet ned, og nå begynner hun å ta det inn i fellesdekken. Foreløpig er det ikke noe krav at hun skal ligge ned med hodet hele tiden.
I tillegg kjører vi noenganger to øvelser etter hverandre, noenganger belønner jeg inni en øvelse, noen ganger går jeg en lang strekke(liksom ut av ringen) før jeg belønner med yndlingsbamsen, en snorkende armadillo fra europris.
Jeg har faktisk vært skikkelig nervøs før denne gangen også, så en kveld måtte jeg faktisk sette meg ned og skrive alle tingene jeg var redd for skal skje. Det hjalp, både fordi da slapp jeg å tenke på å huske på alt som kunne gå galt men også fordi jeg fikk en arbeidsliste med hva vi skal fylle tiden vår frem til søndag med.
Det er jo bare å gjøre det!

Reklame

13 responses to this post.

 1. Posted by Lise med Lykke on 28/01/2009 at 13:22

  Har troa på dere :). Håper jeg klarer å komme meg bort, så jeg får med meg opprykket :).

  Svar

 2. Posted by Stine og BC gutta on 28/01/2009 at 13:58

  Før eller senere når dere helt til topp. Det er jeg helt sikker på. Beundrer treningstrukturen din. Skal krysse alle fingre og tær, lykke til!!

  Svar

 3. Posted by teambonzo on 28/01/2009 at 15:44

  Uansett utfall Siv så er du og Krokodillen eit utruleg bra ekvipasje. Konkurranseutfall det kan ein ikkje kontrollere men nyt tida i ringen, eg er ganske sikker på at det går i DIN favør.
  Dåke trener utruleg bra, og tru meg det GIR RESULTATER, SÅ LYKKE TIL I FRÅ MEG….

  Svar

 4. Posted by Lisa on 28/01/2009 at 16:10

  Lykke til! 🙂

  Svar

 5. Posted by marianne on 28/01/2009 at 17:34

  Lykke til og stå på, Siv. Håper du klarer opprykket, det er nå det begynner å bli gøy!
  Kera har heller aldri vært noe gald i «lovlige» belønninger, men etter mye trening hvor hun MÅ lekekose med meg før hun får værsågod til godbitskål, har det løsnet.
  Et alternativ er jo bare å droppe belønningene mellom øvelsene og kjøre det hele i en kjede, det er fullt mulig i de lavere klassene!

  Svar

 6. For det første: Uansett hva som skjer på søndag, kommer du til å lære haugevis av det!

  For det andre: Husk å tenke på hvordan dere kommer til å lykkes. Jo mer man fokuserer på det positive, desto mer sannsynlig er det at det kommer til å skje (look who’s talking)

  For det tredje: Ayla ble ikke kosemosete før ca etter andre løpetiden.

  For det fjerde: Som du sier selv: «Det er jo bare å gjøre det!» 🙂

  Vi krysser hvertfall fingre og tær og visualiserer hvordan skryteinnlegget ditt kommer til å se ut på søndag 🙂

  Svar

 7. Lykke til!
  Gøy å lese om forberedelsene. Venter spent på å lese rapport søndag kveld 🙂

  Svar

 8. Posted by Simen on 29/01/2009 at 01:57

  Lykke til! Prøv å få filmet det denne gangen da! 🙂

  Svar

 9. Posted by Lone on 30/01/2009 at 11:08

  Kjempebra! Jeg blir så imponert av deg, Siv!

  Svar

 10. Lykke til på Søndag. Du må ha trua, da går det veien vettu 🙂

  Svar

 11. Posted by ToneC on 31/01/2009 at 10:42

  Her krysses fingre og labber 🙂 Vi vet nemlig at det bør gå bra når man har trent så mye :p Gleder meg til rapport i morgen!

  Svar

 12. Posted by Heidi on 31/01/2009 at 11:53

  lykke til!

  Svar

 13. Posted by Gro Anita on 31/01/2009 at 18:30

  Takk for hjelp og gode råd, snille Siv! Lykke til i morra!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: