Feltsøk

Endelig et hunderelatert innlegg.
Etter å ha plukket ut klær som den nye logoen vår skal stå på trente vi felt oppe hos elin. Jeg har igrunn bare prøvd meg litt frem når jeg har trent felt. Men idag bestemte jeg meg for hvordan jeg vil legge det opp.
Videoen er fra når vi ikke hadde noen plan, mitt eneste mål var å jobbe frem at kry skulle jobbe med nesen og ikke med bena og det gikk bra!


Nå er målene:
1. Det skal være så mye verdi i å komme inn og levere at hun bråsnur inn til meg med en gang hun finner noe. Å komme inn og levere fint er jo det siste hunden gjør og dermed også det som skal forsterke et bra søk og å finne gjenstander, derfor kommer jeg til å bruke mye tid på å sette henne ifra meg med ulike gjenstander foran henne og stille meg opp et stykke unna så hun kan komme frivillig inn.
2. Hun skal søke rett ut fra meg når jeg stiller meg opp.
Jeg skal legge gjenstander på en linje ut fra meg slik at når hun søker rett ut blir hun forsterket for det ved å finne gjenstander hun kan komme inn med.
3. Vi skal trene på å ikke bytte ut gjenstander man kommer inn med.
Noenganger er det litt for fristende å bytte(eller ta med seg begge!) om frøken reke slår på to ting samtidig.

Idag la jeg ut 3 gjenstander på rekke mens kry lå i bilen og slappet av etter shoppingen(jeg sier bare stakkars butikkmann som måtte holde ut med meg, elin, 2 barn og en hyperaktiv hund mens vi plukket ut klær. Det ble en skikkelig lang fellesdekk mens den høflige herren løp frem og tilbake og fant det vi ville ha samtidig som han prøvde å ikke tråkke på hverken hunder eller barn. Men vi trenger slik trening, så jeg måtte bare!)
Stilte meg opp med kry og lot henne starte frivillig, hun plukket første gjenstand og kom rett inn. Bra!
Belønnet og stilte meg opp igjen, hun løp rett ut og hentet neste. Enda bedre!
Plan fremover: 5 gjenstander på linje ut fra meg og på større avstand
Siste gang hun løp ut holdt hun på å bytte gjenstand, så derfor ble de neste øktene antibyttetrening.
Jeg la ut to gjenstander på vei ut med kry. Satt henne ned og la en gjenstand foran henne. Så gikk jeg tilbake og stilte meg opp, hun kom rett inn uten tegn til å ville bytte. Jeg avanserte til å legge gjenstandene på vei tilbake igjen og slik at hun måtte løpe rett over dem. Det gikk skikkelig bra!
Plan fremover: Kaste leker på bakken når hun kommer inn og bruke gøyere gjenstander for å gjøre det vanskeligere å ikke bytte.

Det som er så utrolig bra er at jeg kan trene felt rett på utsiden av døren, så imorgen tidlig når jeg skal på min morgenlige lufterunde skal jeg legge et nytt felt og prøve å filme forandringene.
For de av dere som er nysgjerrig på hvordan jeg gjør det anbefaler jeg å gå inn på canis.tv og kjøpe filmen som heter innlæring av feltsøk.

Reklamer

One response to this post.

  1. Posted by Lone on 13/03/2009 at 14:56

    Ååå, så heldig du er som har barmark! Jeg er supermisunnelig! Her trenes det også feltsøk, men foreløpig kun på innkomster. Får jo overtrent en del på det, da, frem til det blir barmark og gjenstandene kan gjemmes mer *prøve å se positivt på den forbaska vårvinteren her nord*

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: