Inspirasjon

Jeg elsker å lese blader, og min nyeste hobby er å lese treningsblader. I det siste nummeret stod det en artikkelen: «hvordan bli best» Artikkelen var en oppsummering av en bok med en lignende tittel Mye var selvfølgeligheter, men to ting utpekte seg:

1. Hvis du skal bli best må du orke å fortsette der andre gir seg.

Det var intervju med flere toppidrettsutøvere som beskrev det å stå opp 05.30 for å trene HVER dag(snakk om selvdisiplin) ikke alltid var like moro(forståelig). Men, det måtte til for å bli best. Susan Garrett sier (fritt oversatt): For å bli best må man gjøre det andre syns er kjedelig og tidkrevende (og gjøre det til en lek!)

2. Ole Einar Bjørndalen sa: Etter hver økt går man igjennom hva som ikke gikk bra og så blir dette innholdet i neste økt.

Så ettersom alt Ole Einar Bjørndalen sier er sant har jeg begynt å legge opp treningsøktene mine etter ham.

Da MÅ jeg trene på ting jeg egentlig ikke vil, og forhåpentligvis vil belønningen være at vi komme fremover. En ting er hvertfall sikkert at hvis jeg ikke gjør noe med det så skjer det hvertfall ingenting!

Hvis jeg aldri trener på lange strekker fri ved foten fordi det aldri går bra, så vil jeg få det jeg alltid har fått: dårlig fri ved foten på lange strekker.

Det er ikke vanskelig å forandre hundenes atferd, det er vanskelig å forandre VÅR atferd som Bob Bailey sier.

 

Så når jeg trente på lørdag gikk dette dårlig:

1. Jevnheten på fri ved foten

2. komme i utgstilling når jeg stiller meg opp

3. bli i utgangstilling

4. engasjement i leken. Istedefor å trekke bakover tar hun omtak hele tiden. Jeg oppfører meg som en idiot som holder en brennende fille i hendene og dermed forsterker jeg såklart hennes oppførsel.

Planen for søndag:

1.Fot – lange strekker. Jevnere posisjon. Jeg gikk lange strekker rett frem og belønnet når hun gikk jevnere. Vanskelig å forklare, men dere får se på videoen.

Ekstra vanskelig var det når Aasne holdt på med rullebrettet, da får vi alltid en alt for intensiv posisjon på fri ved foten og jeg prøvde å få vekk noe av dette på filmen.

I tillegg trente vi på overganger mellom belønning og ny repetisjon. En belønning og så gikk jeg bare videre og hun måtte ta ansvar for å følge med videre.

2 og 3. Holde posisjon i utgangstilling. Utgangstilling er langt nede på listen, spesielt om jeg retter meg opp og ser frem. Hun blander sammen frivillige starter i feltsøket med denne treningen. Plan: Kunne stå og se rett frem og ha full fokus.

Starte inne og få utgangstilling raskt når jeg stiller meg opp. Dype, uten lyd og fryse i posisjon.

4.Lek – engasjement skaper aktivitet. Belønne for at hun aktivt drar bakover med at hun får løpe etter og hoppe på meg. Ikke bli aktiv før hun tar intiativ til å leke når jeg holder frem leken. Når hun ikke vet hva hun skal gjøre skal hun engasjere seg i lek med meg. Vi må begynne med lek til vi får opp konsentrasjonen.

Jeg prøvde nemlig å trene fokus når Aasne rant forbi oss på rullebrettet, men da fikk jeg så mye lyd på kjøpet. Derfor, kun engasjement i leke til hun slipper forstyrrelsene.

I tillegg sendte jeg henne ut til kon uten at hun var forberedt bare for å se hvordan øvelsen så ut, det så jo bra ut. Testing er nemlig IKKE trening!

Her er video fra dagen, uredigert med en lett distrahert og ustødig kameradame.

Jeg ser så sint ut når jeg trener!

 

Reklamer

5 responses to this post.

 1. Wow! Supert innlegg!!
  Jeg jobber med AKKURAT det samme (lengre strekker, jevnere gange og frivillige utgangsstillinger som defaut) og derfor morro å få «oppskriften» på suksess 😉
  Skal slenge meg på og jobbe med det jeg egentlig finner frustrerende, og gjøre det til en lek!
  Håper jeg er like heldig som det, og får noen til å filme litt!

  Svar

 2. Posted by ToneC on 16/03/2009 at 21:38

  Flink du er! Jeg har også jobbet med det å (ikke) bytte tak, og da har jeg rett og slett tatt vekk leken når hun mistet taket, og latt henne gjøre det vi trente på sist, for så å få leken. Jeg gjør litt nummer ut av at jeg har leken og hun ikke, og hun blir desto mer giret på å få leken. Neste gang har hun da tatt bedre tak, og vinner leken. Vet ikke om dette var noe hjelp eller ikke, men jeg har nå hvertfall skrevet det ned :p

  Skal teste ut Bjørndalen-strategien jeg også 🙂

  Svar

 3. Amen, godt skrive. Men viss det kan vere til noko trøst så har håret mitt blitt grått denne veka på grunn av ergrelse på ting som eg absolut ikkje får til, men som dei seier la din frustrasjon bli din motivasjon. Vel tida får vise om vi klarer det, men stå på Siv det gir resultater.

  Svar

 4. Posted by marianne on 17/03/2009 at 16:50

  Tror vi kan lære mye om treningsdisiplin og konkurranserutiner av toppidrettsutøvere, ja. Og Bjørndalen er jo en utøver som har full fokus på detaljer og finner sin egen måter å gjøre ting på – skal man bli nr 1 kan man ikke alltid gå i andres forspor!

  Svar

 5. Posted by Lisa on 19/03/2009 at 09:53

  bra blogg Siv! 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: