Shejpingøkt

Idag har jeg fri, og siden jeg egentlig skal rydde så trener jeg hund istede. Min første økt var fri ved foten ute. Jeg tenkte på noe Thomas sa, istede for å belønne en hund ofte for å ikke miste fokus bør man heller tenke på kvaliteten og la hunden jobbe skikkelig hardt for å få belønningen. Når jeg har kurs bruker jeg alltid å si at folk må rasjonere de beste godbitene slik at de ikke mister verdien. Hvis man gir hunden de beste godbitene hele tiden vil de ikke være så attraktive som hvis man er skikkelig gnien på dem og det koster ganske mye før de kommer frem. All talk and no action, jeg er mye flinkere til å si hva andre skal gjøre enn å se på meg selv. Det er bare så innmari enkelt å klippe opp noen kyllinghalser som jeg har i fryseboksen til enhver tid istede for å dra på butikken og kjøpe inn pølser eller annet middelmådig belønningsmateriale. Shame about the trainer.
Heldigvis hadde jeg en fleskepølse igjen fra Lista kurset, og DET var saker det. Det er noe jeg aldri pleier å gi Kry, og det merktes. Nå var hun helt med på hva vi skulle og jobbet intens, men fattet ( vi vil jo ikke ha feil attityd når vi bruker de beste belønningene) Vår akkileshæl er å holde posisjonen ved siden under laaange strekker, da er det nemlig sååå fristende å stikke hodet ut foran benet så jeg går og Kry headbanger en hel fri ved foten. Irriterende? Ja. Fint å se på? Nei.
Jeg filmet, men her uler og blåser så jeg må lage en ny.
Så filmet jeg 5 økter med shaping og her kommer den andre shame about the trainer. Jeg er såå dårlig på å ta pauser og planlegge treningen UNDERVEIS. Istedefor å bare kjøre på videre og ta ting som det kommer så må jeg bli flinkere til å evaluere hver andre økt. Kommer vi fremover? Blir det bedre? Har jeg tydelige kritierier? Belønner jeg for samme tingen flere enn 4 ganger?
Dagens tips: Film minst  en økt hver dag så man utvikler seg som trener. Hvis man ikke utvikler seg er det heller ikke noe vits å trene hund.
If you always do what you always have done, you will get what you always have gotten.
Dagens great trainer: Jeg fant en løsning på å få Kry over på siden! Vi har prøvd ganske mange ganger å shejpe frem en rull eller ligg på rygg, men i Kry sitt repertortar er IKKE å legge seg over på siden, ikke så mye som å velte over på skinken er hun villig til å gi. Jeg evaluerte økten og vips kom jeg opp med en ide.  Filmen kommer senere idag!

kry-3

Reklame

One response to this post.

  1. Nå er jeg skikkelig spent på hva du har funnet på for noe lurt ang rullinga!:D Har nemlig nøyaktig samme utfordringa med Heidi..

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: