Klasse 2 sbk

Jeg orket rett og slett ikke skrive noe når jeg kom hjem igår. Brukte hele kvelden på å laste opp filmer, legge nye planer og pakke ut.
Vel, fredag reiste jeg til Stavanger uten å si det til noen. Jeg fungerer visst ikke så bra med ytre press, det føltes mye verre å starte forrige gang i klasse to enn første gang i klasse 1. Når vi startet første gang var det liksom ingen som hadde noen forventninger til oss, men i Kristiansand var det så mange som trodde det kom til å gå bra at det ble enda verre når det ikke gjorde det. Den verste følelsen var at jeg ikke trodde selv det kom til å gå, så denne gangen var det ingen som fikk vite at vi skulle starte.

For å forberede meg til dette stevnet , motsetning til hvordan jeg gjorde sist gang, begynte jeg å kjøre lengre og lengre kjeder før belønning.
Jeg begynte hver treningsøkt med fem øvelser og så hadde vi det kjempemoro i hvertfall ti minutt med; the bottle cruncher.
Etterhvert kunne jeg merke hvordan hun skiftet attityd fra å gå og tenke…nå!nei nå!hva med nå da? til en eller annen gang kommer belønningen, så det er bare å følge på. Hun fikk en mye mer jevnhet i hvordan hun gikk- og det er en stor forbedring.
I tillegg fikk vi strukket på tålmodigheten og utholdenheten ettersom jeg fikk til å belønne når hun ikke forventet det men fortsatt å jobbe til tross.
En økt så slik ut:
fri ved foten – stå under marsj – dekk under marsj – utsending til kon – apport(som belønning for utsendingen)  og en innkalling med stå hvor jeg belønnet når hun stoppet.
Resten av økten ble det lettere og lettere å gå, færre øvelser og helt til sist pirkearbeid som vendinger og enkeltforflytninger i avstanden.
Før dette stevnet var jeg derfor mye mer sikker på at hun kom til å holde mye bedre gjennom hele programmet. I tillegg har vi ikke fått til noen lovlige belønninger bra nok enda. På sist stevnet ble det bare mye bråk når jeg prøvde å belønne med meg selv, og det virket ikke slik det skulle. Denne gangen hadde jeg på forhånd trent på å bare fortsette videre til neste moment, hun er såpass het at det ikke var noe problem, og heller knalle til på slutten før vi løp ut slik at det ble mer likt en treningsøkt.

Klasse to gikk sist på stevnet og det var bare to deltakere. Strålende sol gjorde at det bare var deilig å sitte og se gjennom de andre klassene, i tillegg er det jo veldig inspirerende. Betryggende å se at alle kan gjøre feil og inspirerende å se øvelser som gir meg enda mer motivasjon til å fortsette å trene!

Motivasjon er en rar greie. Noen ganger blir jeg blir kjempemotivert av å se på andre som får det til og veldig inspirert til å trene selv. Mens andre ganger kan det nesten virke mot sin hensikt og jeg mister helt motivasjonen av å se andre få til ting jeg ikke klarer.
Målet for denne konkurransen var at vi skulle være like jevne som på trening og heller få bra nok karakterer på alt enn noen 10ere og noen 0. Jeg ville at både jeg og hun skulle få følelsen av at det var like enkelt å gå konkurranse som å trene hjemme.
Før vår tur tok jeg henne rett ut av bilen, varmet opp med å belønne et par utgangstillinger hvor hun bare skulle sitte stille og holde fokus og så var det ut i ilden.
Her er karakterene:
Fellesdekk: 8 (ligger urolig med labbene, velter over på skinka)
Fri ved foten: 8,5 (misser en holdt, klenger litt)
Dekk under marsj: 0 (tullenull! Dette har kommet og gått på trening, men jeg trodde vi hadde den i boks nå)
Innkalling med stå: 7 (treg stå)
Stå under marsj: 9,5 (tyvstarter litt når jeg går inntil)
hopp over hinder med sitt: 8 ( er nær hinderet på vei ut)
Utsending til kon:8,5 (et barn begynner å gråte og kry glemmer å sette seg)
avstandskommandering:10
helhet: 1o
162 poeng, 1. premie og vinner av klassen.
Idet dommeren gav karakteren for helheten løp vi ut og lekte masse og lenge utenfor og på vei mot bilen. Det var så gøy!

Jeg er kjempefornøyd med stevnet. Bortsett fra 0 på dekk under marsj (!) syns jeg hun var like jevn som på trening. Innkalling med stå har jeg sluppet veldig opp på for å heller ta tak i helheten, og fri ved foten har jeg også fokusert mer på helhet enn på detaljer. Hun gikk seg litt opp på slutten, men ikke mer enn at det bare var fin trening: Fortsett å jobbe så kommer belønningen og det etter en kjempefin avstand og et bra gjennomført program!
Når vi skulle  inn igjen for premieutdeling kunne hun nesten ikke komme seg raskt nok inn på området, og hun var helt klar for å trene mer!
Vi fikk både et kjempefint trykk som dere ser på bildet i sist innlegg og gavkort på zoosupply. Det har jeg allerede brukt opp på 3 like apporter til apportering med dirrigering og en skikkelig stilig rødt lærhalsbånd til den lille stjerna.

Jeg er så glad 🙂


Reklame

9 responses to this post.

 1. Stilig! GRATULERER:)

  Svar

 2. Posted by Ellen on 26/04/2009 at 22:35

  GRATULERER!! Flinke er dere! 🙂

  Svar

 3. wow 🙂 ser hva du snakket om, men jøss de to unge tøttene da, dere e goe begge to 🙂

  Svar

 4. Gratulerer masse med vel overstått klasse to, og med opprykk til klasse tre:) Kjekt at du legger ut videoene!

  Svar

 5. grattis fra oss i Sverige!!!Finke jenter,er dere!!!!!!

  Svar

 6. Har sagt det før, men må skrive det også: Grattis med opprykket! Knallbra 😀

  Svar

 7. Supert Siv dåke er rett og slett eit superteam……
  Er du forresten heime 9-10 mai hadde vore kjekt å sjå deg, eg og TEd skal gå agility….
  Svev videre i dagen

  Svar

 8. Posted by Heidi on 27/04/2009 at 21:10

  Glemte en ting! du finner det svenske lydighetsreglement på SBK side!
  men skal du starte på valpetreffet,så vär rask,og sende alle opplysninger til meg!
  (Så du hadde spurt på andreas siden,skjönner du!!

  Svar

 9. Tjohoooooo, vad duktiga ni är! Vi känner oss som ena slöhögar här… nu skall här tränas! Kram från oss i skogen Jenny, Kompis och Dito.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: