første kursdag i son

Min bærbare pc har forvandlet seg til en stasjonær pc, hver gang jeg forsøker å løfte den opp eller ha den i fanget blir den kjempesur og lager masse striper og uss på skjermen så jeg bare må slå av alt. Derfor sitter jeg inne på soverommet hos bestemor og bestefar med pc en på et lite nattbord og meg selv vridd i en merkelig stilling. En ting er sikkert det blir ny pc idag, igår tok jeg backup av alt i tilfelle den bestemmer seg for å slutte for godt.

Denn uken er det 3 samling på agilitytrener utdanningen, bestemor mente jeg snart måtte være utdannet instruktør så mye kurs som jeg går på mens jeg føler jeg har masse igjen å lære!
Igår gikk vi igjennom sirkelarbeid, store sirkler og med stor fart. Det er viktig at det ligner på det ferdige målet; at vi skal kunne løpe rundt en hel bane i full fart med hunden uten å hjelpe den med hender eller fart, hunden skal følge oss.
Fremadsending; vi jobbet med akselerasjon. Når vi gasser på og løper rett frem skal hunden legge inn et ektra gir og sprinte forbi oss for å ta hinderne på linjen foran seg. Man kan også ha verbal kommando for at hunden skal gå frem, men jeg valgte å bare trene på at min økte fart skal være signal i første omgang.
Vi satt opp et tøybur eller en godbitskål og trente på at hunden skulle løpe fra oss når vi akselererte på en linje. Ikke noe problem for Kry som har et stort sug til buret, hun tar nesten kullbøtte på vei inn, spesielt om hun får frisignal på vei inn. Deretter kombinerte vi sirkelarbeid med fremadsending og det var mye vanskeligere. De første gangene fikk jeg bare en sinnsyk springmarsj og nesten en bordercollie i låret. Etter hvert gikk det bedre og hun begynte å skille signalene fra hverandre. Oj, skal si det gikk raskt å skrive i denne stillingen!
Lunsj og one jump øvelser med bokshjørner. Den siste timen fikk vi prøve oss i dobbelboks. Hjelp! Det føles som å kjøre noe man ikke har lappen på, jeg klarer bare å a) konsentrere meg om meg selv og plassere meg riktig eller b)følge med på hunden og være en bra hundetrener. Regner med vi skal trene videre på det idag, for jeg er sinnsykt motivert for å klare det!

Idag skal Aasne også få være med på kurs, Bodil skal nemlig ha med sitt barn og jeg har på følelsen de to kommer til å finne tonen.
Ha en svett dag!

IMG_9404

Reklame

3 responses to this post.

 1. Høres knallgøy ut! Koz dere masse!!

  Svar

 2. Posted by Lone on 02/07/2009 at 12:52

  Det hørtes ut som agilityfølelsen 😀

  Svar

 3. Posted by Bodil on 02/07/2009 at 20:04

  Tusen takk for supert selskap. Mathias helser Åsne og takker for nokre suverene dagar

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: