prosjekt flatdekk

Sist jeg skrev om prosjekt flatdekk holdt jeg fortsatt på med shapingen, å få hunden til å frivillig legge seg flatt ned og holde posisjon. Nå har vi kommet dit jeg vil med prosjektet, nemlig at jeg kan begynne å strekke tid og avstand, nettopp fordi jeg er sikker på at hun har en stor forståelse for hva som er riktig og hva som er galt.
I`ll walk you through….
1. Bygg verdi for øvelsen. Shejp hunden til å legge seg flatt ned og deretter å holde posisjonen uten hjelp av deg
2. test forståelsen til hunden gjennom proofing. Det vil si, at uansett hva du gjør skal hunden holde posisjonen. Hvis det blir feil tar jeg bort forstyrrelsen og når hunden legger seg ned igjen starter leken.
3. Bygg inn avstand og tid hunden skal ligge. Her kommer det morsomme, med en gang hunden legger seg ned går jeg et par steg ifra og starter å ta tiden. Om hunden bryter posisjonen eller ikke holder på det vi har blitt enige om sier jeg HOPS eller det første og annet beste jeg kommer på.
Det blir veldig tydelig for hunden hva den skal gjøre, leken fortsetter om alle følger reglene, og fellesdekktreningen kommer til å bli mye gøyere enn du noengang hadde trodd.
Husk bare: Jo bedre du betaler, jo mer verdi legger du i fellesdekken. Jeg ler høyt hver gang jeg ser filmen fordi det er første gang Kry får smake leverpostei og man kan tydelig se hvor rystet hun blir og hvor stille hun ligger etterpå. (fikk jeg det med i klippet tro?)
Husk 2: Du får ikke mer moro enn du lager selv, bonusklippet i slutten av filmen måtte jeg bare ha med. Hvor dårlig kan treningen gå liksom, snakk om observasjonslæring.
Ha en fin dag alle sammen!

Reklamer

5 responses to this post.

 1. Posted by Lena on 04/08/2009 at 17:03

  Du tränar så bra!
  Det där kommer bli superfint.
  Bäst var ju slutet – vilka sötnosar ;-D.

  Svar

 2. Posted by bodil on 04/08/2009 at 18:27

  Flink du er Siv, du er til stor inspirasjon….

  Svar

 3. Dette blir bra :), utrolig vittig slutt 🙂

  Svar

 4. Flinke dere – og kul slutt 😀
  Har et lite spørsmål – om litt annet – du skriver du bryter hvis hun bryter kriterie. Hvordan vil du gå fram om du jobber med skjult fører og hunden starter å lage lyd? Om det å gå fram og bryte da kanskje er akkurat det hunden ønsker? Eller i allefall ønsker mer enn å ligge? Noen tips?

  Svar

  • bruk bedre belønninger. Mine fellesdekk treningen fungerte mye bedre så fort jeg byttet til noe virkelig verdifullt, feks kyllinghalser. Da kostet det mye mer å gjøre feil.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: