Neseprøven

Fatt mot, igår trente jeg neseprøven igjen. 4 repetisjoner hvor alle er på film (tror jeg) Trente bare selve søket. Målet er at hun skal bli så trygg at hun plukker riktig pinne med en gang hun kommer til den. Idag gikk hun både over for å sjekke de andre først og så gå tilbake men også plukke riktig pinne, slippe den, sjekke de andre og så hente riktig pinne igjen. Foreløpig har jeg valgt å ikke si noenting om hun slipper den riktige og henter den igjen. Det eneste jeg feiler henne på og avbryter er om hun velger feil pinne. Ettersom øvelsen er såpass ustabil enda skal jeg kjøre masse masse søk og få opp selvtilliten hennes her slik at hun vet akkurat hva hun skal. All hundetrening handler jo egentlig bare om informasjon. Om jeg feiler eller belønner henn for noe, vet hun da hva hun får belønning for?
Det motsatte av å gjøre henne trygg i søket og formidle informasjonen på en mest mulig effektiv måte er å glemme hvor man har lagt pinnen, være overbevist om at hun har plukket feil og sende henne ut på et nytt søk. HELDIGVIS var det en liten stemme inni hodet mitt som mente det kanskje hadde vært riktig pinne likevel, for hadde hun ikke vært spesielt bestemt når hun kom inn med denne pinnen…? Kry søkte fint uten å plukke opp noen av de andre (uten lukt) og jeg kom til meg selv, kalte henne til meg og belønnet. Heller belønne en gang feil enn å skape enda mer usikkerhet. Når jeg ser på filmen ser jeg at det var en helt riktig avgjørelse, fordi hun valgte riktig pinne! Heretter kommer jeg til å bli pinlig bevisst på hvor jeg legger pinnene.

Og forresten er vi tatt ut til å være med på rekruttsamling 4-6 september 🙂

Reklame

4 responses to this post.

 1. Et godt eksempel på at vi ikke skal si BRAAA,når de plukker opp rett pinnen,men når de kommer inn!Hun kommer ikke inn,for du ikke har sagt bra:)Hunden må läre seg,at så lenge vi er stille,så er det rett!!!Ser dette hele tiden på mine kurser,og man må begynne fra förste treningspass,selv med en pinne,og väre stille!

  Så tenk på det du,snuppelura:) og grattis med plass i rekruttgruppa:)

  Svar

 2. Supert Siv!!!

  Svar

 3. halla siv!!!!!!!
  detta var knall !!!!!

  Svar

 4. Har ikke fått sett filmen din enda, men gleder meg 🙂

  Så artig med rekruttplass! Grattis!!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: