stol leken

I helgen var det altså kurs med Mona Kjernholm, deltaker på det svenske landslaget både ifjor og i år på vm og nordisk.
Ingen tvil om at hun er en kompetent dame som står for sin treningsmetode.
Jeg syns alikevel ikke det ble så mye nytt, det meste vi gikk igjennom på teorien var teori tilnærmet lik klikkerleksjonene jeg har hørt tidligere, tilogmed grunnferdighets skjemaer for hver øvelse hadde hun med (selv om hun ikke kalte det grunnferdigheter)
Øvelsen vi startet med lørdag var faktisk veldig fin, og absolutt noe jeg trenger å bli minnet på. For å samle inn informasjon om hunden, hva slags innstilling den hadde til trening og hva den heller ville gjøre om den fikk sjansen. Vi skulle gå frem til appellbanen, ta av båndet og klive inn på banen uten å si noe. Hva gjorde hundene da? Ikke uventet sa Kry, johooooo og strøk frem og tilbake med nesa i bakken. Når jeg så gjorde om og gjorde som jeg bruker, det vil si koble løs, stoppe opp og sjekke at hun er med meg før jeg går inn så var alt som det bruker være. Jeg skal likevel bruke en del tid på å endre den innstillingen hun har, work=when mamma calls. Det startet vi med allerede samme dag, klive inn på plan, belønne med heftig lek når hunden tar kontakt.
I tillegg skal treningen være frivillig, hvis hunden velger å snuse i bakken eller løpe bort. Ja men helt i orden, da skal de få hvile på sidelinjen mens vi har det gøy sammen med en annen hund, trening er helt frivillig!
Ellers lærte vi inn et uberkult triks, nemlig å løpe rundt en stol,
Ideen kom fra det finske landslaget og er et fint hjelpemiddel når man skal trene innkalling foreksempel.
Fordelene med å lære hunde å runde en stol er; du lærer hunden å rase ut fra deg og til deg, du slipper å holde på kriterier for bli kommandoene, og best av alt; Mindre arbeid for oss, og mer for hundene. Ingenting er bedre enn det for oss late hunde eiere. Jeg er helt seriøs, jeg hater å stille hunden opp, gå tilbake, kalle inn, få frem en dårlig stå, gå tilbake, stille opp….osv. Mye kulere å bare sende hunden rundt, om det ikke blir bra får den løpe en gang til. Flyyyyt på treningen.
Her er en video dere kan se hvordan jeg trener for tiden. Gå rundt, opp, bra 😀

Reklame

7 responses to this post.

 1. Posted by Dina on 27/10/2009 at 17:15

  Jeg brugte stolen til at lære Loke at komme rundt om skærmen i gruppeC-arbejdet i IPO-programmet. Første 1 stol så 2 i 8-tal hvor jeg står på midten (baglænskædes) – mega go øvelse til indkald ja. Og vældig stor hastighed på både ud og hjem når man sætter stol nr.2 på. 🙂
  Hilsner fra Dina og de skæggede

  Svar

 2. Posted by Mette on 27/10/2009 at 19:13

  min Zpes har ikke helt fått grepet om dette enda, men det kommer snart… hehe Kry var blitt veldig flink!

  Svar

 3. Vad fint 🙂 !

  Svar

 4. Posted by Stine og BC gutta + papillon on 27/10/2009 at 20:12

  Supert! Stol leken starter vi på i morgen! Frivillig oppstart har jeg brukt hele tiden. Revet meg litt i håret over lille Tillit, men de siste dagene har han bare valgt meg,,, blir bedre og bedre…

  Svar

 5. Tack för uppmuntran i min blogg! jag hoppas också att vi snart får ett första pris. har ett par tävling inplanerade i slutet av november. Stol leken har jag hört talas om via Maria Hagström, kanske kommer vi också att testa framöver.
  Ha det gott!

  Svar

 6. Posted by tajma on 29/10/2009 at 12:03

  Häftig ide! Den gillar jag skarpt! Jag är precis som du, jag avskyr det där travandet fram och tillbaka för min egna del. Bättre att låta hundarna göra jobbet. 😉

  Svar

 7. Posted by bckip on 29/10/2009 at 12:23

  kult! det må jeg teste ut en gang. Flott stå moment kry hadde på filmen:)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: