Klossen

Av alle smarte ting jeg har lært om hundetrening, tror jeg det å lære hunden å snurre rundt på en kloss er noe av det smarteste. Ikke ser det særlig smart ut der hunden snurrer rundt og ikke kan du ta den med på konkurranser, men man kan få fanget noen himla fine bakbeins forflytninger, eller bakpartskontroll. Hvis du ikke har planer om å konkurrere kan du bruke denne øvelsen til å gi hunden din en utfordring, om den blir god på dette kan du jo lære den å stå med bakbena på og ta forpartsvendninger. Det ser ihvertfall kult ut.
Her kommer fremgangsmåten:
1.Legg frem en badekrakk, trekloss eller brødkurv på hodet. Så fort hunden viser interesse belønner du helt til du har den med forbena oppå krakken. Dersom du har trent litt musematte fra før har du en stor fordel, det kan være en fin forkunnskap å ha med seg før man setter igang med absolutt ingen nødvendighet.
2. Belønn at hunden blir stående oppå krakken med forbena, utfordre gjerne hunden med litt omvendt lokking
3. Start med å bevege deg mot høyre, så fort du ser en pitteliten bevegelse med bakbena klikker du og belønner for det. Fortsett å gå mot klokka rundt krakken og belønn idet hunden beveger bakbena helt til du kan gå en halv runde mens hunden flytter bakparten. Dersom hunden går av med forbena venter du bare til den går opp igjen og fortsetter treningen.
4. Stå stille med krakken på din venstre side, belønn at hunden beveger bakparten. Husk å stille deg slik at forbena til hunden er i riktig posisjon for slik du vil ha det når det er klart. Jeg stilte med foran krakken med kry, og gikk gjennom hele fremgangsmåten med fronten min mot krakken, dette resulterte i at hun fikk alt for grunne innganger, så den feilen får ingen andre lov å gjøre.
Når hunden kan bevege bakparten så den nærmer seg din venstre side starter du å belønne på utsiden av hunden.
5. Gjenta trinn 1 til 4 men uten krakk eller kloss.
6. Belønn at hunden bruker parten under fri ved foten.

Klapp deg selv på skulderen fordi du klarte å lære inn en finfin bakpartskontroll på hunden din.

Reklame

2 responses to this post.

  1. takk takk – da skal det prøves:-)

    Svar

  2. Helt klart en mycket bra övning! Arn kan snurra på en liten barnpall från IKEA. Det som är så himla bra med den pallen är att den är ruggad på ovansidan så hunden kan snurra stadigt. Priset är oxå väldigt bra typ 30:-

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: