Tredje elitsamling

Tirsdag
Denne gangen fikk vi leie en kunstgress hall, skikkelig bra å få trent på et nytt underlag, tørt og fint og med varme inne. Bedre enn leirete, iskalde ridehaller!
Vi har faktisk vært på forskjellige steder på hver samling på dette kurset, er ikke det bra så vet ikke jeg.

Enda en samling med masse bra trening, bra coaching og bra medstudenter.
Vi startet med å øke forstyrrelsene på felles sitt. Konkurransemessig men med synlige førere. Jeg syns hun sitter bra, men skulle ønske hun så enda mer selvsikker ut. 1 minutt med helt stille labber og en stor porsjon kyllinghalser er som å legge penger i felles sitt banken, jeg blir så glad hver gang jeg kan gjøre det. Spesielt i konkurransesituasjoner så hun får positive opplevelser fra dette. En anne gledelig nyhet er at det bare er 2 minutt felles sitt i elite. Jeg var sikker på det var 4 minutter, så da er vi neimen ikke så langt unna målet likevel.

Fellesdekk
Konkurransemessig her også, hun satt fint mens de andre kommanderte dekk og la seg rett ned på min første kommando. Sist samling ble hun tydelig forstyrret når de andre kommanderte og når det var vår tur la hun seg ikke på mitt signal. Da har vi blitt bedre på et område hvertfall

Kjede
Mannekengen – metallen – neseprøven
Misset sitten i mannekengen, dvs at dette skal bli bedre til neste gang. Satt seg litt langt bak på innsitten med metallen, men det klirret ikke og hun hadde et fint opptak.Neseprøven: Søker fra venstre og tar på første konfrontasjon! Hurra. Mindra bra var at hun hadde et omtak på vei inn og et tygg mens hun satt i utgangstilling. Dette er bare detaljer, helheten og transportstrekkene var finfine.

Mannekengen – apportering med dirrigering og neseprøven.
Denne gangen fikk hun med alle momentene og hadde en skikkelig fin dekk. Skal jobbe videre med vinkelene når vi går og transportstrekkene. På apporteringen var alt veldig bra. Vi jobbet litt tidligere på dagen med at hun ikke skulle skli forbi apporten når hun løp ut og det gav resultater for hun hadde en raskt fint opptak uten å skli. En viktig del av å konkurrere er at hunden skal kunne tilpasse farten til hva slags underlag den er på, jeg har igrunn ikke tenkt så mye over det og det er nok ikke noe vi skal legge ned masse energi på. Alikevel skal jeg ha det i bakhodet og prøve å få trent på det når vi er på nye underlag.
På opptaket feilet jeg henne om hun skled forbi og belønner om hun tok den med en gang hun kom frem.
Neseprøven, ai ai ai. Vi har jo bare trent system i søk når pinnene ligger på rekke. Nå lå de i sirkel, hun løp ut til den bakerste (og riktige) tok den opp, slapp igjen og søkte videre. Hentet den riktige igjen og avsluttet fint.
Helheten er fortsatt bra, men det var på tide å ta tak i detaljen; ta riktig pinne på første konfrontasjon.
Kriterier: Hun skal ta pinnen på første konfrontasjon, men å gå over og sjekke med neste pinne er lov. Dersom hun fortsetter enda videre fortet jeg meg å ta den riktige pinnen og viste tydelig at synd for deg at ikke du fant den for nå har jeg den. Det tok ikke mange repetisjoner før det ble forbedring, dette skal jeg trene videre på. Ingen stor greie dette heller, men absolutt en vitkig detalj å ta med seg om man vil konkurrere på store mesterskap.

Et annet smart tips Maria sa var at når man varmer opp til konkurranser på nytt underlag og spesielt innendørs var å legge et par neseprøver ulike steder på underlaget. På den måten forebygger man at hunden sjekker ut luktene i området mens den søker, spesielt om det er et nytt underlag. Det skal jeg absolutt gjøre i Bø.

Jeg fikk også en viktig tanke å ta med meg videre; å huske på at jeg bygger for fremtiden. Kry er fortsatt veldig ung, bare to år og det er viktigere å gjøre saker som bygger sikkerhet og positive opplevelser hvis jeg skal få en jevn bra hund. Det er litt lett å tenke at alt skal bli bra på en gang og at jeg vil få til alt i år. Men de fleste hunder trenger et år i elite før de blir stabile, det skal jeg ta med meg.

Jeg er så glad jeg kunne bli med på denne elitsatsingen, ikke bare har jeg utviklet meg masse som trener, men jeg har også hatt gleden av å tilbringe seks dager tilsammen med eminente hundetrenere, en strålende instruktør og fått masse nye ideer.
Takk alle sammen!

Reklame

6 responses to this post.

 1. Hej! Skoj att se lite film på Kry, det ser jättefint ut!!! Ser fram emot att följa er framöver också! /Pia & Jezz

  Svar

 2. Ser bra ut!!! men du sa en ting,som folk lett glemmer! En ung hund behöver tid!

  I gjetermiljöet snakker man mye om:at hunden skal ha et år i hvert ben!Dvs,den er ikke ferdig före 4 år!
  og det tror jeg jammen meg i lydighet også! Mine hunder har blitt stabile först etter 4 år:)

  Så det tar tid!man glemmer det,når man ser hundene på landslaget f.eks!Man har liksom glemt,at disse hundene også fikk nuller og hadde problemer med övelser,når de var unge!

  Man ser bare det ferdige produktet!

  Så tålmodighet,kjäre venn!Og bra trening:)

  Lykke til,snuppa,hils lille Kry fra gammelmatte:)

  Svar

 3. Posted by Stine og BC gutta + papillon on 15/01/2010 at 19:17

  Kjempebra! Enig med Heidi. 4 år, ett i hvert ben. Dere kommer til å bli superflinke!

  Svar

 4. Posted by Monica R on 16/01/2010 at 18:02

  Så flink Kry har blitt:) Bruk tiden, Extra hadde et år med null på forskjellige øvelser hver gang, men vi hadde det gøy i ringen og var tolmodige, kankje derfor hun elsker å gå i ringen i dag:) Og overtren øvelsene i Elite så mye som mulig:)

  Svar

 5. Posted by Lone on 17/01/2010 at 17:22

  Fin genser og lue du har! 🙂

  Svar

 6. Posted by Fanny on 19/01/2010 at 17:14

  Tack för senast! Kan du inte lägga ut lite bilder på den snygga orangea border collien? Du tog väl en massa bilder?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: