Kurskveld

Ikveld har jeg hatt kurs både for grunnkurs og elitekurs, jeg er så heldig!
Ikke nok med at jeg får drive med akkurat det jeg liker best i hele verden, men jeg lærer så mye også. Alle hundene som kommer på kurs er forskjellige, og alle eierene er unike, det gjør at vi blir skikkelig flinke til å komme på kreative løsninger og nye innfallsvinkler, og ikke minst blir kursdeltakerne en skikkelig sammensveiset gjeng. Ikke rart folk blir avhengig av hundetrening!
På kveldens elitekurs trente vi på target. Tråkke på target fra kort avstand og bli til a)belønningen er i munnen på hunden eller b) eier kommer bort og gir ny beskjed. Når dette var inne begynte vi å legge på avstand. Eierne startet hundene ved å holde i halsbåndet, når hunden hadde fokus ut mot targeten så slapp de og belønnet når hunden gjorde riktig valg.

Så trente vi videre på apport, de aller fleste har begynt å trene med apporten, men for å få et godt grunnlag og ikke få masse feil frem på selve apporten så begynner vi alltid med en leke for å få frem riktig teknikk. Noen jobbet derfor bare med leken, enten for å få høyere intensitet og en hund som holder et fastere grep eller for å få bort tygging og for tidlig slipp. De aller fleste på kurset har fulgt meg gjennom en lang periode, og det er skikkelig gøy å se at alt arbeidet de la ned i starten med å få hundene til å leke virkelig har betalt seg. Alle hundene leker uten å bry seg om de andre hundene rundt og alle deltakerne er flinke til å ta lekepauser slik at både hund og eier får løst opp og hatt det gøy sammen.

img_7910

Som alltid på hver kurskveld kjører vi både felles sitt og fellesdekk en gang iløpet av kvelden. Slik får man trent like mye på begge deler helt fra starten av i tillegg til å få forstyrrelser av andre hunder, hele settingen med dommer, kommandant og å stille på linje.

img_7939

Reklame

2 responses to this post.

  1. Det føles kjempebra og være på kurs igjen 🙂

    Svar

  2. Posted by doggiezen on 23/04/2009 at 17:54

    Hei, bra kvalitet på kurset, som alltid, vi lærte mye allerede første kvelden! Guro begynte å tute da bilen passerte Østereng. Hun var steintrøtt etter kurset og krøllet seg sammen og bare sov. Vi gleder oss til neste gang.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: